Dirigent

anthony-devriendt2Anthony Devriendt werd op 5 maart 1982 in Roeselare geboren. Na zijn muziekstudies aan de Roeselaarse Stedelijke Academie voor Muziek en Woord ‘Adriaan Willaert’, begon hij in het jaar 2000 aan zijn professionele muziekstudies aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in de klas van Luc Bergé. In 2006 rondt hij deze studie af met onderscheiding.

 Al tijdens zijn studentenjaren doet hij zijn eerste vervangingen bij de Munt. Het jaar na zijn studies gaat Anthony aan de slag bij de Opéra Royal de Wallonie in Luik als 4de hoorn. Na deze tijdelijke opdracht volgt een free-lance periode waarin hij werkt voor de Opéra National de Lyon, L’Orchestre Philharmonique de Liège, l’Orchestre Royal de Chambre de Wallonie en vele andere ensembles. In 2009 volgt de aanstelling als 1ste hoorn bij het Nationaal Orkest van België. Sindsdien is hij ook actief als gast-solohoorn bij het Symfonieorkest Vlaanderen en Brussels Philharmonic.

 Als solist werkte hij al samen met de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen, l’Orchestre de Chambre de Waterloo, l’Orchestre du Val de Sambre en met verschillende HAFABRA-orkesten. Daarnaast gaf Anthony al recitals in Flagey. Als chambrist kan je hem aan het werk zien bij Oxalys en I Solisti del Vento en sinds kort bij het Nederlandse Flexible Horns.

 Daarnaast is Anthony al vele jaren actief als dirigent bij verschillende HAFABRA orkesten.