Wijn & Cava 2022

Tijdens de komende weken kan u bij ons lekkere wijn en uitstekende cava bestellen. In samenwerking met een sommelier selecteerden we witte, rosé en rode wijn en een cava. Geproefd en goedgekeurd.

Klik op de link hieronder om uw bestelling te plaatsen. U ontvangt een bevestiging per mail. Pas na betaling is uw bestelling definitief. De bezorging gebeurt december. Bestellen kan tot 27 november 2022.

Betalen kan bij voorkeur elektronisch op rekening BE61 3100 5113 1517
op naam van KH Ste-Cecilia met als mededeling ‘Wijn2022’ en uw naam.

Bij aankoop van 6 identieke flessen krijgt u 1 euro korting per fles (reeds in de prijs verrekend).

Bestelformulier

Onze selectie:

Tr3 Pumi is een blend van Primitivo, Negroamaro en Malvasia Nero. Een korte passage op hout geeft deze pittige rode wijn extra intensiteit. Een ware ode aan Salento, dezelfde regio als waar onze andere wijnen vandaan komen.
Het is een pure verleider die zowel liefhebber als sporadische wijnproever met verstomming zal slaan. Diepzwart in het glas, maar een zonnig en rijp boeket van zwarte vruchten, specerijen… afgewerkt met een Mediterrane toets.

witte wijn_webVoor de witte en rosé wijn kozen we voor San Marzano, Salento Il Pumo. Deze wijn wordt geproduceerd in Puglia, in het zuiden van Italië. De coöperatieve San Marzano kijkt terug op een traditie van meer dan 50 jaar. De  frisse witte wijn is evenredig samengesteld uit de druivensoorten Malvasia Bianca en Sauvignon Blanc. Hij heeft bloemige tonen en een hint van citrus en tropische vruchten in de neus. De rosé wijn is 100% Negroamaro, heeft een stevige body en smaakt fris en evenwichtig in de mond.

pere ventura_web

Pere Ventura is een vrij jong bedrijf, opgericht in 1992 door een telg uit een geslacht dat zijn sporen in de cava-wereld ruim heeft verdiend. Voor de wijnen wordt op traditionele wijze ge-werkt. Zo worden de flessen cava iedere dag met de hand een achtste slag gedraaid.
Dit is een echte, typische Catalaanse cava. Stevig, ongepolijst, karaktervol, fris, lange afdronk met een hint van citrus in de mond. Bovendien is dit een ‘gran reserva’ wat zorgt voor nog meer complexiteit in de smaak. Wat ons betreft een echte aanrader!