Terugblik op Matineeconcert 29-10-2017

Voor de derde keer op rij kozen we voor de formule van een matineeconcert. Onder leiding van dirigent Anthony Devriendt bracht de Harmonie een gevarieerd programma. We zetten het concert in met Pastime with good company, een werk van King Henry VIII. De gebroeders Plessers namen alvast de ‘tambour’ partij voor hun rekening. Met English Folk Song Suite van Ralph Vaughan Williams stond er een echte klassieker op het menu. Dit werk was namelijk het eerste echte muziekstuk dat werd geschreven voor harmonieorkest. We sloten het eerste deel af met Song and Dance. Dit stuk was de aanleiding voor de rode draad van het concert. We maakten ook plaats voor een ingetogen moment. Remembering the Fallen Ones werd opgedragen aan René Carlier, voormalig hoboïst en aan Gaston Coppye, die gedurende enkele weken de muzikale leiding had over onze harmonie. Met het beklijvende Songs from the Catskills van Johan de Meij en het ophitsende Ritual Firedance stonden de muzikanten voor een echte uitdaging. Het programma werd aangevuld met de filmmuziek van Disneys Beauty and the Beast en Grease. Het concert werd afgesloten met het luchtige Tico-Tico  waarbij de houtblazers op de voorgrond traden. Het programma werd vakkundig aan elkaar gebreid door onze cornettiste Vicky. Ze doorspekte de muziek met pittige en gevatte anekdotes over het orkest. De muzikanten kijken alvast uit naar het volgende Winterconcert.

Reacties zijn gesloten.