Category Archives: Activiteiten

Koekjesverkoop

Flyer-koekjes-Destrooper_webVanaf deze week starten we met onze koekjesverkoop. Voor de prijs van 5 euro kan je een doos heerlijke koekjes van Jules Destrooper kopen om onze vereniging te steunen.

Klik op het bestelformulier, vul het in en geef het af op één van onze activiteiten of stuur het op naar Elbeekstraat 54 te Halle.

Je kan ook een mail sturen naar info@khhalle.be om je bestelling door te geven. Wij bezorgen je dan zo snel mogelijk je dozen.

LET OP: de bestelling is pas definitief na betaling van het correcte bedrag op rekening  BE61 3100 5113 1517 op naam van KH Ste-Cecilia met vermelding ‘koekjes2018’.

Steakkermis

Op 25 en 26 maart bent u van harte uitgenodigd op onze steakkermis. Op het menu staat uiteraard een lekker stuk steak met heerlijke sauzen. We voorzien ook een vegetarisch alternatief en ambachtelijke kaaskroketten. Alle gerechten worden opgediend met brood of met frietjes.
De huisbereide chocomousse is zeker een aanrader om uw bezoek af te sluiten.

Info en reservatie via onze site.

uitnodiging-steakkermis2018_front

Kaarten bestellen Winterconcert

Opgelet: telefonisch kaarten bestellen kan op een weekdag enkel vanaf 17u. In het weekend zijn we de hele dag bereikbaar. Je kan ook makkelijk een mailtje sturen. Op onze website vind je hoe dat kan.

Huwelijk Lambert en Marleen

Op vrijdag 24 november traden onze bariton Lambert Lenaerts en Marleen Dezitter in het huwelijk. De plechtigheid werd voltrokken in de raadzaal van het oude stadhuis van Halle door Schepen Eddy Buelinckx. Behalve in onze harmonie speelt Lambert ook in Brass Band Alsemberg. Niet minder dan 17 muzikanten uit beide verenigingen samen werden bereid gevonden om Lambert te verrassen met een klein muzikaal optreden. Het geheel werd in goede banen geleid door Wim Stas, dirigent van BBA en ook leraar van Lambert.

Op het moment dat Lambert en Marleen de raadzaal betraden, zetten we plechtig  in met Trumpet Voluntary (J. Clark). Het gezicht van Lambert sprak boekdelen… Na het ondertekenen van de aktes was het tijd voor iets rustigers en speelden we Amazing Grace (John Newton). Het einde van de plechtigheid werd feestelijk afgesloten met de triomfmars uit Aïda van Verdi.

Terugblik op Sint-Ceciliabanket 18-11-2017

Sinte-Cecilia, de patroonheilige van de muzikanten. Een uitstekende reden voor muzikanten en sympathisanten om aan te schuiven aan de feesttafel. Voor de eerste maal kozen we een restaurant als locatie. En het moet gezegd, we werden in de watten gelegd. Het eten was van de bovenste plank en de eigenaars van La Donatella boden ons het aperitiefje aan. Uiteraard kon ook de tombola niet ontbreken. Dankzij de steun van lokale handelaars konden we een prijzenpot van meer dan 120 prijzen in de etalage zetten! René Longhez mocht met de hoofdprijs naar huis (was dat niet al eens gebeurd?).
Het werd een gezellige avond waar iedereen de tijd vond om wat bij te praten. De voorzitter zette ook een aantal helpende handen in de bloemetjes. Zeker voor herhaling vatbaar.

Terugblik op Matineeconcert 29-10-2017

Voor de derde keer op rij kozen we voor de formule van een matineeconcert. Onder leiding van dirigent Anthony Devriendt bracht de Harmonie een gevarieerd programma. We zetten het concert in met Pastime with good company, een werk van King Henry VIII. De gebroeders Plessers namen alvast de ‘tambour’ partij voor hun rekening. Met English Folk Song Suite van Ralph Vaughan Williams stond er een echte klassieker op het menu. Dit werk was namelijk het eerste echte muziekstuk dat werd geschreven voor harmonieorkest. We sloten het eerste deel af met Song and Dance. Dit stuk was de aanleiding voor de rode draad van het concert. We maakten ook plaats voor een ingetogen moment. Remembering the Fallen Ones werd opgedragen aan René Carlier, voormalig hoboïst en aan Gaston Coppye, die gedurende enkele weken de muzikale leiding had over onze harmonie. Met het beklijvende Songs from the Catskills van Johan de Meij en het ophitsende Ritual Firedance stonden de muzikanten voor een echte uitdaging. Het programma werd aangevuld met de filmmuziek van Disneys Beauty and the Beast en Grease. Het concert werd afgesloten met het luchtige Tico-Tico  waarbij de houtblazers op de voorgrond traden. Het programma werd vakkundig aan elkaar gebreid door onze cornettiste Vicky. Ze doorspekte de muziek met pittige en gevatte anekdotes over het orkest. De muzikanten kijken alvast uit naar het volgende Winterconcert.

Foto’s Matineeconcert

DSC_0411We willen graag alle bezoekers bedanken die op ons concert aanwezig waren. Het is altijd fijn om een leuk publiek in de zaal te hebben. Foto’s van het concert vind je op onze Facebookpagina.

Foto: Guido François

Aperitiefconcert 3 juni 2017

SinksenconcertOp zaterdagavond 3 juni verzorgt de Harmonie haar deel van de Sinksenconcerten die georganiseerd worden door de stad Halle. Op het programma staat licht verteerbare muziek. We nemen u mee doorheen de magische filmmuziek van Hans Zimmer. Of wat dacht u van een lekkere medley van Prince? In elk geval duimen we nu al voor zomerse temperaturen zodat u zonder zorgen kan genieten van heerlijke muziek. Afspraak op 3 juni om 19.30 uur op de Grote Markt van Halle.

Programma feestjaar ‘225 jaar Halse Harmonie’

Feestlogo 225 jaarIn 2015 bestaat onze vereniging 225 jaar. Om dit te vieren werd een feestprogramma samengesteld. Meer info kan je vinden door te klikken op de naam van de activiteit. Je kan zo ook kaarten reserveren.

  • 31 januari 2015 – 10u00: Academische zitting in de raadzaal van het Stadhuis.
  • 7 februari 2015 – 19u30: Jubileumconcert ‘225 jaar Halse Harmonie’ in CC ’t Vondel
  • 11 februari 2015 – 20u00: Eerste feestconcert met de Kon. Muziekkapel van de Gidsen in CC ’t Vondel – Solist: Anthony Devriendt
  • 15 – 16 februari 2015: Steakkermis in Parochiezaal St. Rochus
  • 23 mei 2015 – 19u30 (o.v.): Aperitiefconcert op de Grote Markt van Halle
  • 30 mei 2015 – 20u00: Tweede feestconcert met Saxofoonkwartet Anemos in de raadzaal van het Stadhuis
  • 25 oktober 2015 – 10u30: Aperitiefconcert in CC ’t Vondel
  • 1 november 2015 – 12u00: Opluistering plechtigheid op het kerkhof van Halle
  • 14 november 2015 – 20u00: Derde feestconcert door Bhagensemble, Jan-Niklaaskoor en solist Benjamin Glorieux in de Basiliek van Halle
  • 21 november 2015 – 19u00 (o.v.): Ceciliabanket